שוק CSO בארץ ובעולם

המצב עד שנות ה-90 של המאה ה-20: חברות בתחומים שונים רכזו את כל הפעילויות בתוך הארגון ורק פעילויות צד הדורשות
מיומנויות ומקצועיות שונים מליבת האירגון, הוצאו למיקור חוץ, (פעילויות כמו פרסום וייעוץ משפטי) (1).

Beth Rogers, Journal of Medical Marketing, (2008), 8, 39-47

המצב משנות ה-90 של המאה ה-20: התחרותיות המתגברת והרצון להגביר גמישות ניהולית ולהקטין את הסיכונים, דחפה חברות פארמה וציוד רפואי לאמץ גישה של הוצאת תהליכים למיקור חוץ. בתחילה, בגלל מחסור במפעלים ייעודיים וברצון לקצר את הזמן לשיווק (TTM) אמצו חברות הפארמה את הפניית חלק מהייצור למפעלי מיקור חוץ ((Contract Manufacturing Organization, CMO .

השלב השני היתה הפניית המחקרים הקליניים, שהיוו חלק מליבת העסקים של המו"פ לעבר חברות מחקרים קליניים,
(Contract Research Organizations, CRO).

תחילת המאה ב-21: עד לתחילת המאה ה-21, הסברה בקרב חברות הפארמה היתה, שהשיווק והמכירות, חייבים להשאר נחלתם היחידה של החברות ואין להוציאם למיקור חוץ. הגברת התחרות והעלויות ההולכות ועולות של השיווק והמכירות ביחד עם הגברת הסכונים והרצון להשיג את המקסימום עד לאובדן הפטנט, גרמו לחברות תרופות לאמץ את מיקור החוץ גם לגבי המכירות והשיווק. בתחילה הסברה היתה שרוב המשתמשים בשרות יהיו חברות פארמה קטנות ובינוניות, אך הסתבר שהשימוש המיקור החוץ למריאות ושיווק (Contract Sales Organization, CSO ), חצה את הקווים ומשרת כיום חברות בגדלים שונים (1).

גודל שוק ה- CSO בארה"ב: בשנת 2006 נאמד גודל השוק ב-2.5 מיליארד דולאר אמריקאי. הצפי היה שבשנת 2011 השוק יכפיל את עצמו וגודלו יאמד בכ-5 מליארד דולאר אמריקאי (1).

בשנת 2005 10,000 תועמלנים (10%) מתוך 100,000 התועמלנים בארה"ב הועסקו על ידי חברות CSO מקומיות ורב לאומיות (2).

References:

1.Beth Rogers, Journal of Medical Marketing, (2008), 8, 39-47

2.Anderson, E and Trinkle, B. (2005).

דילוג לתוכן